בואו נודה על האמת, יש רוב נשי שבא להדרכות הורים ואז עולה השאלה התמידית ״אני עושה שינוי, אני לומדת ומיישמת אבל בן הזוג שלי לא פה...אז מה זה עוזר? הוא ממשיך בדרך אחרת ממני״. אז אני רוצה לענות ויותר מזה רוצה להסביר איך השונות בין בני זוג, אפילו יכולה לעזור לילדים שלכם. וגם האם הדרכת הורים אפקטיבית אם מגיע רק אחד מבני הזוג.
אז כן, אנחנו אנשים שונים וכך גם הורים שונים, אנחנו מגיעים כל אחד עם המזוודה שלו מבית ההורים. יש לנו סגנון חיים משלנו, חוויות שעברנו והמון ציפיות ופנטזיות מאיך החיים שלנו יראו כשתהיה לנו משפחה ולכן אנחנו גם פועלים אחרת מול הילדים שלנו, פועלים הרבה פעמים מתוך חששות מהעתיד, מדברים שמקפיצים אותנו ומפעילים אותנו ולא מתוך שיקול דעת ומחשבה רציונאלית. זה בסדר, לא נולדנו ולא למדנו להיות הורים.
אז לפני שנקפוץ ליתרונות של שונות הורית, אני בהחלט ממליצה לשני בני הזוג להגיע להדרכת הורים (נשים זו ההזדמנות שלכם להפעיל רגש ולגרום להם להגיע...:)) במפגשים תוכלו לעשות חזון הורי יחד, להגדיר מטרות, ללמוד כלים לשיח מכבד בניכם ועם הילדים, תוכלו לבחון את חלוקת התפקידים, לגבש גבולות שחשובים לכל אחד מכם בבית, כאשר לנגד העיניים, הערך ותחושת השייכות של כל אחד מבני המשפחה.
גם כאשר אחד מבני הזוג מגיע להדרכה, עובר תהליך, מקבל כלים להתנהלות מול הילדים, בן.ת הזוג עשוי לשנות לעבור תהליך בעצמו, לשנות הרגלים ישנים ולהתחיל ״לחקות״ את התנהגות המודרכ.ת שמשמש עבורו כמודלינג להתנהלות מוצלחת יותר.
ביחסים יש לכל אחד מאיתנו 100% אחריות על ה50% שלו
אז הנה הבטחתי שני יתרונות ברורים לשונות
הזדמנות ללמוד וללמד כבוד וקבלת השונה
קבלת השונה זה נושא מאוד מדובר- מדברים עליו בבתי הספר ובגנים, שונות היא לאוו דווקא צרכים מיוחדים, כולנו שונים אחד מהשני וכולנו שווי ערך. לכולנו מגיע שיכבדו אותנו..
לכבד, זה לא אומר בהכרח להסכים, בכלל לא.. אבל יש דרך מכבדת לומר כל דבר. אם נרצה שהילדים שלנו יכבדו את האחר, השונה ממנו, אותנו, כדאי מאוד שנפעל להיות הדוגמא שלהם, ובדרך זו הם ילמדו את זה הכי טוב.
אז מה נעשה אם אנחנו לא מסכימים עם בני הזוג - נקבע לשוחח על זה, בזמן טוב לשנינו כשאנחנו רגועים ויש פניות להקשבה ולא ליד הילדים. לברר מה חשוב לכל אחד מאיתנו ולמצוא את הדרך לפעולה, לזכור שיש לנו מטרה משותפת בסופו של דבר והיא טובת הילדים, הבריאות הפיזית והנפשית שלהם.
מה לא לעשות? לא להגיב מיידית כאשר אנחנו בעוררות רגשית, לא להגיב בחוסר כבוד בכלל ומעל הראש של הילדים בפרט.
שפע והתנסות עם סגנונות של אנשים שונים
אחד התפקידים שלנו כהורים הוא לאמן את הילדים בפיתוח חוסן נפשי להתמודד בעולם שיש בו כל מיני סוגים של אנשים (כמה פעמים היה לנו מפקד, בוס וכו' שלא היה לנו קל מולו). הבית הוא המגרש, זה המקום בו אפשר להתאמן לקראת החיים האמיתיים. כל עוד בבית הצרכים הפסיכולוגיים של הילדים מסופקים ברוב הזמן (כלומר, מקבלים התייחסות אישית, חום ואהבה, ביטחון, שיוויון וכבוד, הקשבה ותחושת שייכות ונחיצות) ההתמודדות מול סגנונות שונים של הורים זוהי הכנה למציאות שבחוץ ...
זכרו שבחרתם בבן הזוג הזה מתוך אהבה, מה שלא יהיה אנא, אל תצרו קואלציות של הורה אחד עם ילדים אל מול ההורה השני, זה מקטין ומשפיל ואנחנו רוצים להיות מודלינג לכבוד, זוכרים.ות?.
Bình luận